فیلم و نرم افزارهای آموزشی کشاورزی، دام و طیور و آبزی پروری
روش دانلود: ارزان و فوری
روش ارسال دی وی دی: قیمت محصولات + 130 هزار تومان هزینه تکثیر، بسته بندی و پست پیشتاز
زمان برداشت ذرت بستگی به نوع هیبرید مورد استفاده، تاریخ کاشت و نوع اقلیم در هر منطقه دارد. اگر کلیه موارد رعایت گردد، می توان محصولی با کمیت و کیفیت مناسب برداشت نمود.
علف های هرز مهم مزرعه ذرت شامل تاج خروس، توق، دم روباهی، پیچک صحرایی و سلمه تره هستند. در این رقابت، تراکم علف هرز، ارتفاع علف هرز و مرحله رشد ذرت تعیین کننده هستند. بیشترین خسارت علف هرز به مزرعه ذرت در مرحله ۲ تا ۶ برگی اتفاق می افتد. در این مرحله ذرت به علف هرز بسیار حساس است و اقدامات لازم برای مبارزه با آن باید صورت گیرد.
ادامه مطلب: علف های هرز مزرعه ذرت و کنترل و مبارزه با علف های هرز مزرعه ذرت
بیماری های زیادی وجود دارند که در مراحل مختلفی از رشد گیاه ذرت به محصول خسارت وارد می سازند و سبب کاهش کمیت و کیفیت محصول ذرت می شوند در ذیل به بعضی از بیماری ها مهم ذرت در ایران و کنترل و مبارزه با این بیماری های ذرت اشاره شده است.
ادامه مطلب: بیماری های مهم ذرت در ایران و کنترل و مبارزه با بیماری های ذرت
آفات زیادی وجود دارند که در مراحل مختلفی از رشد گیاه ذرت به محصول خسارت وارد می سازند و سبب کاهش کمیت و کیفیت محصول ذرت می شوند در ذیل به بعضی از آفات مهم ذرت در ایران اشاره شده است.
ذرت گیاهی است آبدوست و در مراحل مختلف رشد نسبت به تنش خشکی حساس می باشد. خشکی در کلیه مراحل رشد ذرت ایجاد خسارت می نماید. از مرگ گیاهچه های جوان در اوایل رشد و کاهش تراکم بوته، کاهش سطح برگ و بدنبال آن جذب کمتر نور خورشید و افت عملکرد و در دوره گلدهی که ذرت شدیداً به تنش خشکی حساس است (دو هفته قبل تا دو هفته بعد از گلدهی) اگر در مرحله گلدهی خشکی حادث شود، عملکرد ذرت به شدت تحت تأثیر قرار می گیرد خشکی شدید که باعث سوختن برگها یا کوچک شدن آنها شود، بیشترین تاثیر منفی را بر عملکرد خواهد داشت.
با توجه به اینکه ذرت گیاهی است گرما دوست هنگامی که درجه حرارت خاک در سه روز متوالی به ۱۲-۱۰ درجه سانتی گراد رسید می توان اقدام به کشت نمود. از طرفی، عمده کشت ذرت بعنوان کشت دوم بعد از برداشت گندم و یا در بعضی از مناطق که بیشتر مشکل آب آبیاری دارند، بعد از قطع آب گندم و جو (مثل خراسان) انجام می شود بنابراین تاریخ کاشت باید بر اساس رقم مورد کشت، نوع اقلیم و زمان مناسب کشت محصول بعدی (پائیزه)، تعیین گردد. تاریخ کاشت مناسب ارقام ذرت در اقلیم های مختلف به شرح زیر می باشد:
ذرت گیاهی است گرما دوست و برخلاف سایر گیاهان خانواده غلات از زمان کاشت تا برداشت، احتیاج به گرما و حرارت زیاد خورشید دارد. به همین دلیل حرارت از عوامل محدود کننده رشد و نمو آن محسوب می شود. ذرت در مناطقی که میانگین درجه حرارت روزانه آن کمتر از 19 درجه سانتیگراد، یا مناطقی که میانگین درجه حرارت ماه های تابستان آن کمتر از 23 درجه سانتیگراد است توصیه نمی شود. شرایط آب و هوائی بسیار متنوع و مناسبی در کشور ایران برای تولید ذرت وجود دارد و از طرفی بدلیل وجود تنوع و سازگاری وسیع گیاه ذرت، می توان در اکثر مناطق و اقلیم های ( گرم، معتدل و سرد )کشور اقدام به کشت ذرت نمود.
گیاه ذرت بدلیل دارا بودن مواد قندی و نشاسته زیاد، یکی از بهترین گیاهان برای تولید علوفه سبز، سیلو و دانه است. علوفه ذرت بسیار خوش خوراک جهت گاو وگوسفند و غنی از مواد گلوسیدی و انرژی زا ولی فقیر از پروتئین است. به همین دلیل این نوع علوفه را باید همراه با علوفه هایی که غنی از پروتئین هستند، بطور مخلوط در جیره غذایی دام وارد نمود. در ضمن ذرت فوق العاده سهل الهضم بوده و سیلوی آن برای دامه ای پرواری غذای بسیار مطلوبی است.
وجود تنوع زیاد در گیاه ذرت، از نظر گروه رسیدگی (از فوق العاده زودرس تا فوق العاده دیررس ) امکان رشد آن را در محدوده وسیعی از شرایط محیطی و اقلیمی حتی مناطق سردسیر فرآهم آورده است. سازگاری وسیع گیاه ذرت و از طرفی، شرایط آب و هوائی بسیار متنوع و مناسبی که در کشور ایران برای تولید ذرت وجود دارد، امکان کشت ذرت را در اکثر مناطق و اقلیم های (گرم، معتدل و سرد) کشور فرآهم نموده است.
نخود فرنگی از جمله حبوباتی است که هم به صورت پخته یا خام، جزء سبزیجات تازه محسوب می گردد. برداشت غلاف سبز نخود فرنگی زمانی است که پوست آن باد کرده و دانه ها کاملا غلاف را پر کرده باشند و رنگ آنها از سبز تیره به سبز روشن تغییر کرده باشد. بنابراین باید توجه کرد که رشد بیش از حد نخود فرنگی از کیفیت محصول می کاهد ( شیرینی کمتری داشته و کمی تلخ می شوند و رنگ آن ها به سبز زرد تا زرد تغییر می کند).
نخود فرنگی گیاهی است روز بلند و با توجه به آنچه که راجع به عکس العمل گیاهان در مقابل طول روز یا فتوپریودیسم گفته شده، باید کاشت نخود فرنگی در روز کوتاه انجام گیرد، تا اینکه گیاه بتواند باندازه کافی رشد رویشی نموده و تولید شاخ و برگ زیاد نماید و سپس شروع به تولید گل و غلاف نماید که این خود در روز بلند انجام می گیرد. چون نخود فرنگی به گرمای کم احتیاج دارد این امکان وجود دارد که ما بتوانیم آنرا خیلی زود کشت کنیم و بهتر است که در موقع کاشت درجه حرارت زمین به حداقل 5 درجه سانتیگراد رسیده باشد.