سبد خرید

فیلم و نرم افزارهای آموزشی کشاورزی، دام و طیور و آبزی پروری

روش دانلود: ارزان و فوری

روش ارسال دی وی دی: قیمت محصولات + 130 هزار تومان هزینه تکثیر، بسته بندی و پست پیشتاز

برداشت ذرت و تاریخ و زمان برداشت ذرت

تاریخ و زمان برداشت ذرت

زمان برداشت ذرت بستگی به نوع هیبرید مورد استفاده، تاریخ کاشت و نوع اقلیم در هر منطقه دارد. اگر کلیه موارد رعایت گردد، می توان محصولی با کمیت و کیفیت مناسب برداشت نمود.

 


54,000 تومان108,000 تومان
پکیج آموزش کاشت، داشت و برداشت ذرت


94,000 تومان188,000 تومان
آموزش تولید علوفه، سیلو کردن و سیلاژ


134,000 تومان268,000 تومان
فیلم آموزش بهبود تغذیه دام

برداشت ذرت برای دانه و برداشت دانه ذرت

بعد از رسیدن فیزیولوژیکی ذرت (تشکیل لایه سیاه در محل اتصال دانه به چوب بلال( آب گیاه ذرت قطع می گردد. سپس زمانی که رطوبت دانه به میزان قابل قبول کاهش پیدا کرد(20-23 درصد( بطوری که کشت بعد (گندم یا کلزا) با تاخیر مواجه نگردد، دانه ذرت با کمباین (با استفاده از هد مخصوص ذرت) برداشت می گردد. البته این شرایط مستلزم انتخاب تاریخ کاشت مناسب و رقم مناسب می باشد. استفاده از ساقه خرد کن ها بعد از برداشت ذرت، بر عملکرد گندم آبی که بعد از آن کشت می شود، تاثیر خواهد داشت.

 

برداشت ذرت برای علوفه و برداشت ذرت علوفه ای

بهترین زمان برداشت ذرت علوفه ای، قبل از دانه ای و زمانی است که دانه ذرت در اواخر مرحله شیری و اوایل مرحله خمیری است. در این مرحله ماده خشک گیاه حدود ۳۵-۳۰ درصد است

(یعنی حدود ۷۰-۶۵ درصد آب دارد) که تاثیر خوبی بر کیفیت علوفه نهایتاً کیفیت سیلو خواهد داشت. ماشین های مختلفی در برداشت ذرت علوفه ای مورد استفاده قرار می گیرند. از این ماشین ها می توان به چاپر با ردیف های مختلف برداشت و همچنین ماشین های برداشتی که در هنگام برداشت ساقه ذرت را له کرده و نیز علوفه را به ذرات ریزتر از حد معمول تبدیل می کنند اشاره نمود.

موارد مذکور شرایط مناسب تری را برای تخمیر علوفه سیلو شده فراهم می کند. تحقیقات نشان داده است که تغذیه دام با این علوفه موجب افزایش کارآیی آن می شود.

 

پس از برداشت ذرت

خشک کردن ذرت دانه ای

با توجه به مطالعات انجام شده و منابع موجود در صورت نیاز به خشک کردن ذرت دانه ای در مناطق مرطوب و دستیابی به رطوبت بهینه دانه ها جهت نگهداری(۱۲ الی ۱۴ درصد) در انبارها، تکنیک خشک کردن چند مرحله ای پیشنهاد می شود.

مرحله 1: قرارگیری محصول در دمای ۹۰-۸۰ درجه سانتی گراد جهت استخراج رطوبت از لایه های سطحی دانه ها ( حداکثر ۲۵%  از کل زمان خشک کردن محصول )

مرحله ۲ : با کاهش رطوبت سطحی دانه ها تغییرات کاهشی دما اعمال گردد و دمای خشک کن به ۷۰ - ۵۰ درجه سانتی گراد کاهش داده شود( ۵۰%  از کل زمان خشک کردن محصول).

مرحله ۳ : هوا دهی یا خنک کردن دانه با استفاده از دمای محیط (۲۵%  از کل زمان خشک کردن محصول )

لازم بذکر است مقادیر عددی زمان بندی کلیه مراحل فوق، بستگی به نوع و ظرفیت خشک کن مورد استفاده خواهد داشت.

در رابطه با ضخامت های پیشنهادی برای خشک کردن ذرت، می توان اظهار نمود که هر چه قدر به لایه های نازک نزدیک شویم یکنواختی بهتری در خشک کردن دانه ها حاصل خواهد شد. با توجه به خشک شدگی شدید در لایه های زیرین، خشک کردن محصول با ضخامت بیش از ۵۰ سانتی متر توصیه نمی شود.

در رابطه با خشک کردن بذر ذرت نیز محدوده دمایی مناسب برای خشک کردن ٣٥ تا ٤٠ درجه سانتی گراد می باشد.

 

حفظ کیفیت سیلو ذرت

ذرت علوفه ای مورد استفاده در کشور از ماده خشک کمی برخوردار است. کاهش ماده خشک علوفه منجر به بروز خسارت کمّی و کیفی در علوفه سیلو شده می گردد.

خسارت کمّی به دلیل پساب خروجی از سیلو است که ماده غذایی با ارزشی از دست می رود و خسارت کیفی به دلیل تولید مواد نامطلوبی است که در طی فرایند سیلو شدن تولید می گردد. هر دو این عوامل در نهایت موجب کاهش عملکرد دام می گردد.

کیفیت علوفه سیلو شده به عوامل متعددی چون کیفیت علوفه ( زمان برداشت میزان ماده خشک)، ساختمان سیلو، ظرفیت سیلو، سرعت پرکردن و کوبیدن و نیز افزودنی های لازم بستگی دارد عدم دقت در هر یک از موارد مذکور ، می تواند موجب بروز تغییرات کمی و کیفی در علوفه سیلو شده گردد.

در طی فرایند سیلو کردن علوفه، لاکتوباسیل های موجود در سطح علوفه قندهای محلول در علوفه را تبدیل به اسیدهای آلی کرده و منجر به کاهش pH می شود. با پایین آمدن pH فعالیت میکروارگانیسم ها متوقف می شود و علوفه را می توان برای مدت طولانی بدون تغییر در کیفیت آن حفظ کرد. هر چه سرعت فرایند سیلو کردن بیشتر باشد مواد مغذی کمتری از دست می رود. برای نیل به این هدف لازم است که در هنگام سیلو کردن علوفه تراکم زیادی از گونه مناسب باکتریها در علوفه موجود باشد.

محصولات مختلفی در بازار وجود دارد که حاوی باکتری های مذکور است و آن را به هنگام سیلو کردن به علوفه اضافه می نمایند. استفاده از این مواد موجب جلوگیری از افت کیفی علوفه سیلو شده می گردد.

 

محصولات آموزشی مرتبط با زراعت و اصلاح نباتات


5,000 تومان10,000 تومان
علائم و نقش عناصر غذایی پر مصرف در گیاهان زراعی

54,000 تومان108,000 تومان
پکیج آموزش کاشت، داشت و برداشت ذرت

54,000 تومان108,000 تومان
کاملترین مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت سویا

54,000 تومان108,000 تومان
پکیج آموزش کامل کاشت، داشت و برداشت پنبه

54,000 تومان108,000 تومان
پکیج آموزش کاشت، داشت و برداشت نخود

54,000 تومان108,000 تومان
کاملترین مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت لوبیا

54,000 تومان108,000 تومان
کاملترین مجموعه آموزش کاشت، داشت و برداشت کلزا

5,000 تومان10,000 تومان
فیلم آموزشی کاشت کنف و تولید الیاف از این گیاه

34,000 تومان68,000 تومان
کاملترین مجموعه آموزشی کاشت گلرنگ

94,000 تومان188,000 تومان
کاملترین مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت گندم

54,000 تومان108,000 تومان
کاملترین مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت چغندر قند

15,000 تومان30,000 تومان
مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت آفتابگردان

54,000 تومان108,000 تومان
مجموعه آموزش کاشت سیب زمینی

54,000 تومان108,000 تومان
پکیج آموزش کامل کاشت زعفران بصورت خاکی

15,000 تومان30,000 تومان
مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت کنجد

24,000 تومان48,000 تومان
مجموعه آموزش کاشت، داشت و برداشت ارزن

34,000 تومان68,000 تومان
مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت کینوا

24,000 تومان48,000 تومان
مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت پیاز

34,000 تومان68,000 تومان
مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت یونجه

34,000 تومان68,000 تومان
مجموعه آموزشی کاشت داشت و برداشت سورگوم

15,000 تومان30,000 تومان
مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت ماش

15,000 تومان30,000 تومان
مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت عدس