فیلم و نرم افزارهای آموزشی کشاورزی، دام و طیور و آبزی پروری
روش دانلود: ارزان و فوری
روش ارسال دی وی دی: قیمت محصولات + 130 هزار تومان هزینه تکثیر، بسته بندی و پست پیشتاز
میلورم در حقیقت لارو سوسک تاریکی (Darkling beetle) است که با نام دیگر کرم آرد نیز شناخته می شود. این کرم فاقد هرگونه بیماری و انگل است. بنابراین می توانید از آن در شکل های خشک و زنده به عنوان یک مکمل غذایی استفاده کنید. مصرف این کرم به طور معمول برای جانوران در نظر گرفته شده است اما به دلیل داشتن مقدار پروتئین بالا گاهی اوقات مورد استفاده انسان نیز قرار می گیرد.
ایران به عنوان یکی از کشورهای واقع در کمربند خشک کره زمین با مشکل کم آبی مواجه است. از طرف دیگر میزان تبخیر در ایران بسیار بالاست. با توجه به این که تولید علوفه به آب زیادی نیاز دارد، بنابراین یکی از چالش های دامپروری در ایران تهیه علوفه با قیمت مناسب است. پسماندهای کشاورزی می تواند بخشی از این مشکل را حل کند. به عنوان مثال برای خرید یونجه باید پول پرداخت کنید در حالیکه تفاله انگور رایگان است. برای تولید یک کیلوگرم یونجه خشک حدود 750 لیتر آب مصرف می شود اما تفاله انگور یکی از پسماندهای کشاورزی است که معمولاً دور ریخته می شود.
در مناطق گرمسیری سرمایه گذاران با هدف تولید شیر و گوشت، بسته به روش پرورش دام ( صنعتی یا سنتی ) با استفاده از حصارکشی ساده و فنس یا احداث فضای مسقف آبشخور، آبخور و انبارهای ساده اقدام به پرورش گاو شیری می نمایند. در مناطق گرمسیری سایبان های ساده برای استراحت گاو شیری ساخته و اطراف سایبان ها معمولاً باز می باشد و با نصب و استفاده از فن جت ها ،هواکش، کولرهای آبی و مه پاش ها، هوای محیط را در ساعات اوج گرمای تابستان برای دام ها خنک می نمایند و در کف بتنى اصطبل ها علوفه ی خشبی و پوشالی نرم و فاقد کیک و تازه ریخته می شود تا فضای استراحت بیشتری برای دام ها فراهم گردد.
در شرایط خشکسالی، کاهش نزولات آسمانی، کمبود تولید علوفه و تغییرات اقلیمی، انتخاب و پرورش دام هایی که بتوانند علاوه برسازگاری با شرایط آب و هوایی و تغذیه ای نامناسب و سخت، تولیدات خوبی نیز داشته باشند از اهمیت بالایی برخوردار است. گاو سیمنتال یکی از بهترین نژادهای دو منظورۀ شیری - گوشتی در جهان از لحاظ تولید می باشد.
برای نگهداری گاوها در اصطبل چند روش امکان پذیر است. در برخی نقاط گاو را در اصطبل بسته و یا با توجه به شرایط، گاو را در اسطبل باز و یا نیمه باز نگهداری می کنند. در برخی مناطق هم گاوها را به صورت آزاد در مرتع پرورش می دهند. جایگاه را باید در زمینی سطح و خشک با فاصله کافی از منازل مسکونی احداث نمود و باید پشت به بادهای دائمی بوده و از نور خورشید به طور مناسب برخوردار باشد. جهت پرورش گاو از سه نوع اصطبل بسته، نیمه باز و باز استفاده می شود.
نفخ یکی از بیماری های گوارشی - تغذیه ای است وجود برخی بیماری های دستگاه گوارش و یا مصرف گونه های خاصی از گیاهان می تواند باعث بروز نفخ گردد. گوساله ها، بره های شیرخوار، اسب و گوسفند، گاوشیری و پرواری به این بیماری مبتلا می شوند. نفخ شیردان، نفخ شکمبه و نفخ روده از انواع رایج نفخ هستند. علاوه براین، نفخ را می توان به درجات حاد، نیمه حاد، مزمن و به نفخ اولیه و ثانویه تقسیم بندی کرد.
اسهال یکی از رایج ترین بیماری های گوساله ها در ماه های اولیه تولد است. این عارضه ناشی از عوامل عفونت زا، تغذیه ای یا استرس های محیطی بوده و غالباً، ترکیب چند عامل می تواند موجب بروز آن شود. عوامل عفونی مسبب اسهال در گوساله ها در زیر گفته شده است. ایکولای، کرونا ویروس و روتا ویروس به عنوان رایج ترین عوامل اسهال گزارش شده اند ولی گزارشات فزاینده ای از شیوع شدید اسهال ناشی از کریپتوسپوریدیا نیز وجود دارد همچون دیگر بیماری ها، در این باره این بیماری نیز پیشگیری موثرتر از درمان است.
نقش اصلی حیوانات شیری، تولید ماده ای است که از نظر عناصر مغذی، مانند، پروتئین، انرژی، مواد معدنی و ویتامین ها کامل باشد. بشر با پیشرفت هایی که بدست آورد، موفق شد ضمن اهلی کردن حیوانات شیری، از شیر آنها جهت مصرف مستقیم و تولید فرآورده های لبنی استفاده کند. گاو، یکی از مهمترین حیوانات شیری است که تولید شیر آن از نظر کمی و کیفی بر دیگر حیوانات برتری دارد. امروزه بیشتر از گاوهای شیری اصلاح نژاد شده که میزان تولید شیر آنها زیاد است، استفاده می شود، تا بتواند جوابگوی رشد جمعیت جوامع انسانی باشند.
تولید سیلو دارای مزایا و معایبی است که از جمله مزایای آن می توان به برداشت و انبار و تغذیه مکانیزه علوفه و کاهش اتلاف مواد مغذی علوفه، افزایش خوش خوراکی برخی از علوفه ها امکان برداشت علوفه در مراحل مختلف بدون توجه به شرایط آب و هوایی، اشاره نمود. کاهش مصرف ماده خشک سیلو، نسبت به علوفه خشک توسط حیوان نیاز به ماشین آلات گران قیمت و مشکل حمل و نقل نیز از جمله معایب تهیه سیلو هستند.
غذا به ماده ای گفته می شود که حیوانات بتوانند پس از خوردن آن را هضم و جذب کرده و بمصرف برسانند. ولی به بخشی از غذا که به مصرف واقعی حیوان می رسد مواد مغذی گفته می شود. از ابتدا برای هریک از مواد مغذی خوراک وظایف خاصی متصور بودند، لذا براساس وظیفه ای که به هریک از آنها داده می شد، این مواد به دو گروه نیروزا و سازنده تقسیم می گردیدند.
ادامه مطلب: مواد خوراکی دا مها و تقسیم بندی آنها بر اساس ارزش غذائی
افزایش شیر تولیدی سالانه گا وها نیازغذائی آنها را در طول دوره تولید افزایش داده است. از طرفی به لحاظ همزمان بودن تولید شیر و تولید مثل گا وهای شیری گاودار مجبور است برای دستیابی به تولید بالاتر در هردوره شیردهی و انجام زایش های مرتب بعدی، برای مدیریت تغذی های این حیوان دقت بیشتری اعمال کند. دامدار باید بتواند با توجه به میزان تولید حیوانش در هر مرحله، نیاز غذائی آنرا تامین نماید.