سبد خرید

فیلم و نرم افزارهای آموزشی کشاورزی، دام و طیور و آبزی پروری

روش دانلود: ارزان و فوری

روش ارسال دی وی دی: قیمت محصولات + 130 هزار تومان هزینه تکثیر، بسته بندی و پست پیشتاز

کاشت گندم آبی در استان های خراسان شمالی، گلستان، مازندران، گیلان و اردبیل

از نظر جغرافیائی اقلیم گرم و مرطوب حاشیه دریای خزر که شامل استان های خراسان شمالی، گلستان، مازندران، گیلان و اردبیلمی شود، در طول و عرض جغرافیائی بین ۴۷/۵ تا ۵۷ درجه طول شرقی و ۳۶/۵ تا ۳۹ درجه عرض شمالی قرار می گیرند این مناطق را از نظر ارتفاع از سطح دریا و شرایط اقلیمی می توان به سه گروه تقسیم بندی کرد:

1- مناطق جلگه ای سواحل خزر تا ارتفاع ۵۰۰ متر از سطح دریا

2- مناطق میان بند ( دامنه های شمالی رشته کوه های البرز ) از ۵۰۰ متر تا ارتفاع ۱۰۰۰ متر از سطح دریا

3- مناطق کوهستانی با ارتفاع بیش از ۱۰۰۰ متر از سطح دریا

این مناطق دارای اقلیم مدیترانه ای گرم و معتدل متاثر از دریای مدیترانه و دریای خزر بوده و دارای ویژگی های بوم شناختی یکنواخت است. از نظر آب و هوا این نواحی دارای تابستان گرم و مرطوب است. بارندگی ها بیشتر در فصل های پاییز و زمستان صورت می گیرد و در این دو فصل هوا به نسبت معتدل است.


94,000 تومان188,000 تومان
کاملترین مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت گندم

اقلیم مدیترانه ای گرم در شمال ایران از نواحی بجنورد و دشت گرگان تا سواحل دریای خزر و دشت مغان ادامه می یابد و شامل استان های خراسان شمالی، گلستان، مازندران، گیلان و اردبیل است. این اقلیم میزان بارندگی تابستانه کمتری داشته و بیشترین بارندگی ها در اوایل بهار و اواخر پاییز رخ می دهد. بیشینه دمای مطلق این اقلیم ۳۷ درجه سلسیوس و کمینه ترین مطلق دما ۷ - درجه سلسیوس است. بیشینه مطلق دما در مرداد و کمینه مطلق آن در دی و بهمن رخ می دهد و طول دوره یخبندان در این اقلیم بیش از ۴۰ روز نیست میانگین بارندگی سالیانه بین ۳۵۰ تا ۷۰۰ میلیمتر در این اقلیم متغیر است. با توجه به وجود زمستان های ملایم و تابستان های زودرس و گرم در این مناطق به طور عموم ارقام گندم با عادت رشد بهاره کشت می شوند ولی بسته به منطقه و زمان بندی برنامه کاشت در نقاط مرتفع می توان از برخی ارقام بینابین نیز استفاده کرد.

این اقلیم با توجه به شرایط خاص جغرافیائی و آب و هوائی یاد شده دارای شرایط مناسبی برای تولید با بازده بالا بوده ولی کانون ظهور و گسترش بیماری های قارچی در کشور است. بنابراین از تنش های زنده بیماری های مهم زنگ زرد و قهوه ای فوزاریوم سنبله، سپتوریا، هلمنتوسپوریوم، سفیدک پودری کوتولگی ویروسی جو (BYDV) و نیز در برخی مناطق بیماری های طوقه و ریشه را می توان نام برد. تنش گرمای پایان فصل با توجه به تابستان های گرم و خشک گاهی در مرحله تشکیل و پرشدن دانه در دشت های گرگان و گنبد در شرق و دشت مغان در غرب دریای خزر بروز می کند که مهم ترین عامل محدود کننده غیر زنده به شمار می آید. گسترش علف های هرز پهن برگ باریک برگ در گندمزارهای این مناطق نیز از عامل های محدود کننده تولید به شمار می آیند. از جنبه مدیریت گندمزار رعایت نکردن تناوب بهینه زراعی در این مناطق به ویژه در دشت های گرگان و مازندران و بهره برداری بیش از حد توانائی اراضی با کشت و برداشت دو محصول مانند گندم و سویا در یک سال بدون رعایت مسائل مهم تغذیه خاک و نیز روش آماده سازی زمین و رعایت اصول بهینه و بهنگام کاشت، داشت و برداشت و چالش های ناشی از آن مانند گسترش علف های هرز و شیوع بیماری ها از عامل های محدود کننده دیگر هستند.

زمان کاشت مناسب گندم در این اقلیم از ۱۵ آبان لغایت ۱۵ آذر و میزان بذر مصرفی 3۵۰ الی 450 دانه در متر مربع است. ارقام گندم متداول در این مناطق و ویژگیهای آنها در پکیج آموزش کاشت، داشت و برداشت گندم ارائه شده است.

در مناطق جلگه ای ساحل دریای خزر زراعت گندم آبی به طور معمول پس از زراعت های وجینی ( پنبه چغندرقند ذرت و سویا )، صیفی ها و یا گیاهان علوفه ای ( بیشتر یونجه ) انجام می پذیرد. در مواردی هم گندم پس از گندم کشت می شود. در دشت های گرگان و مغان بهترین تناوب برای گندم به غیر از یونجه پنبه است. گاهی با توجه به دسترسی نداشتن کشاورزان به ارقام زودرس و پر محصول پنبه و ماشین های مناسب، برداشت کشت گندم پس از پنبه با تأخیر زیاد انجام می شود این امر موجب کرپه شدن زراعت گندم و کاهش محصول آن می شود.

قرار گرفتن چغندرقند ( این محصول برای تولید بذر در اردبیل و در سطح محدود در مغان برای تولید ریشه کشت می.شود بنابراین به کل استان قابل تعمیم نیست ) در تناوب گندم نیز با توجه به وجینی بودن این زراعت و نیز استفاده از کودهای فسفره به مقدار زیاد که قسمتی از آن هم به مصرف زراعت گندم می رسد می تواند سودمند باشد. البته تردد زیاد ماشین های مختلف ( چغندر کن بارکن، کامیون و ... ) در برداشت مکانیزه چغندر قند موجب فشردگی بیشتر خاک های رسی می شود که عملیات تهیه زمین برای گندم را با دشواری روبه رو می سازد که استفاده از انواع کمبینات به منظور کشت بهنگام می تواند این دشواری را مرتفع کند.

تناوب گندم - ذرت به مدت طولانی نیز با توجه به گسترش بیماری فوزاریوم سنبله گندم به علت میزبانی هر دو گیاه نسبت به این بیماری و همچنین اثر سوء بعضی از سموم علف کش انتخابی ذرت ( آترازین ) بر زراعت گندم، مناسب نیست. قرار گرفتن سویا در تناوب با گندم اگرچه از نظر تثبیت نیتروژن در خاک سودمند است با این وجود در مقایسه با پنبه و چغندر قند موفق نیست زراعت گندم پس از گندم نیز موجب افزایش جمعیت علف های هرز، توسعه آفات و بیماری ها شده و از نظر تغذیه گیاهی نیز ناهنجاری هایی ایجاد می کند.

انتخاب زمان کاشت مناسب در مناطق جلگه ای ساحل دریای خزر به دلایلی اهمیت دارد. اگر چه در این مناطق زمستان ها ملایم و دوره یخبندان کوتاه است و زراعت گندم توقف رشد چندانی ندارد با این وجود تأخیر در کاشت ناشی از تأخیر در برداشت محصولات پیشین (چغندر قند، پنبه و غیره) و یا بارندگی های فصلی موجب می شود تا زراعت گندم کرپه شده که کاهش طول دوره رشد گیاه و همزمانی گرده افشانی و دانه بندی با تنش های گرمای پایان فصل در نهایت کاهش محصول را به همراه دارد

کاشت زود موجب می شود تا بوته ها زیاد رشد کنند و در مرحله ساقه دهی با روزهای سرد زمستان روبه رو شوند و سنبله های در حال رشد نابارور ( عقیم ) شوند. گرچه سنبله های حاصل از پنجه ها در بهار در صورت مراقبت های لازم می توانند تا حدودی آسیب ناشی از سرما را کاهش دهند. با توجه به موارد بالا و کشت ارقام گندم بهاره در این مناطق تاریخ کاشت مناسب برای جلگه های واقع در ساحل دریای خزر از نیمه دوم آبان ماه تا نیمه اول آذر ماه توصیه می شود. بدیهی است تأخیر در کشت (خارج از زمان مناسب ) کاهش عملکرد را در پی دارد.

محصولات آموزشی مرتبط با زراعت و اصلاح نباتات


5,000 تومان10,000 تومان
علائم و نقش عناصر غذایی پر مصرف در گیاهان زراعی

54,000 تومان108,000 تومان
پکیج آموزش کاشت، داشت و برداشت ذرت

54,000 تومان108,000 تومان
کاملترین مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت سویا

54,000 تومان108,000 تومان
پکیج آموزش کامل کاشت، داشت و برداشت پنبه

54,000 تومان108,000 تومان
پکیج آموزش کاشت، داشت و برداشت نخود

54,000 تومان108,000 تومان
کاملترین مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت لوبیا

54,000 تومان108,000 تومان
کاملترین مجموعه آموزش کاشت، داشت و برداشت کلزا

5,000 تومان10,000 تومان
فیلم آموزشی کاشت کنف و تولید الیاف از این گیاه

34,000 تومان68,000 تومان
کاملترین مجموعه آموزشی کاشت گلرنگ

94,000 تومان188,000 تومان
کاملترین مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت گندم

54,000 تومان108,000 تومان
کاملترین مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت چغندر قند

15,000 تومان30,000 تومان
مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت آفتابگردان

54,000 تومان108,000 تومان
مجموعه آموزش کاشت سیب زمینی

54,000 تومان108,000 تومان
پکیج آموزش کامل کاشت زعفران بصورت خاکی

15,000 تومان30,000 تومان
مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت کنجد

24,000 تومان48,000 تومان
مجموعه آموزش کاشت، داشت و برداشت ارزن

34,000 تومان68,000 تومان
مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت کینوا

24,000 تومان48,000 تومان
مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت پیاز

34,000 تومان68,000 تومان
مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت یونجه

34,000 تومان68,000 تومان
مجموعه آموزشی کاشت داشت و برداشت سورگوم

15,000 تومان30,000 تومان
مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت ماش

15,000 تومان30,000 تومان
مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت عدس


54,000 تومان108,000 تومان
پکیج آموزش کاشت، داشت و برداشت ذرت